Kniha návštěv

Bázlivé borderky

BB | 04.11.2010

BB přejí pěkný den. Dny a týdny utíkají a my se chvíli těšíme ze světlých chvil, poté nám zase bázlivost nedá spát. Avšak držíme se, někdy se dokonce potkáváme na psích akcích a vzájemně si radíme, jak na bubáky:-).
Zdravíme také paní Šulcovou. Moc rádi si přečteme o úspěších, pokud nám zanechá odkaz na svou web stránku. My se již také můžeme pochlubit výhrami nejen na poli bázlivosti, avšak k tomu jsou jistě nejvhodnější naše vlastní webovky.
Přejeme pohodové podzimní dny a posíláme pac a ťap všem, co nás tak moc podporují. Bez nich by to nešlo.
BB

Re: Bázlivé borderky

Marcelky a Detany z Kolína | 09.11.2010

Díky za pozdrav.Musim vás zklamat,právě protože nemám vlastní webovky,tak proto píšu sem.Je to také proto že se zde pořád píše o tom jak jsou bordery z chs CR bázlivé,tak je také dobré napsat něco i o těch které takové nejsou

Dawn of Detany Cinderella 's RAanch

Marcelky a Detany z Kolína | 26.10.2010

Zdravíme a musíme se trošičku pochlubit,že Marcelka a její borderáček cindereláček mají za sebou první závody a skončily na myslím pěkném 4. místě,a to ještě porazily pána s německou ovčandou.Před nima byly zase dva dospělý mužský a Marcelce je teprve 5 let!!!!!!!!!Přejeme všem mnoho mnoho úspěchů nashledanou

:)

Lenka a Brendy | 22.10.2010

Všechny zdravím. Koukám, že se tu pořádně nic neděje tak jsem si řekla, že přispěju svýmy dobrými zprávami. Bree, už je skoroborderka :) Sem tam se lekne neznámého, nepříjemného zvuku, ale naštěstí ani těch, už moc není. Občas máme problém s velkým fousatým pánem, jinak už nám lidi problémy nedělají. Chtělo to spoustu času, lásky a porozumění. Za chvilku jdeme na vyšetření TNS a CL. Tak nám prosím držte pěsti ať jsme normal :) Pokud půjde vše tak dobře a krásně jak posledních pár měsíců, veřím tomu, že by jsme mohli složit i ZZO :) S přítelem jsme se přestěhovali na vesnici a zde to jde jedna báseň :) Máme i nějáké nové fotečky, pokud chcete kouknout můžete na tomto odkazu https://bordercollie.jex.cz/menu/brendy-cinderellas-ranch-bree/brendy Všechny moc zdraví a přeje hodně úspěchu a pokroků Lenka a Brendy

Dawn of Detany Cinderella's Ranch

Marcela Šulcová | 29.08.2010

Zdravíme.Musíme se pochlubit,že jsme absolvovali naší první výstavu a to mezinárodní v Mladé Boleslavy.Detany byl v kategorii dorostu kde nás bylo 6 pejsků.Velice nás překvapilo umístění vyběhali jsme si VN 1!!!!!!!!O tom se nám ani nezdálo.Moc nás to potěšilo.Přejeme všem borderákům mnoho úspěchů Marcelky a Detany z chovky Cinderella 's ranche

Dawn of Detany Cinderella's Ranch

Marcela Šulcová | 25.06.2010

Nedávné krásné počasí nás vytáhlo ke koupališti a samozřejmě nesměl chybět ani miláček naší dcerky Detany z chovky Cinderella Ranche.Na koupáku bylo spousta lidí a dětí které vyváděli a dováděli ve vodě.Dcerka si navlékla kruh a hupsla do vody a Detany který byl bez vodítka hupsnul za ní,což jsem nečekala a byla jsem z toho vykulená,protože ještě nebyl ve vodě,ale k mému překvapení se choval úplně suveréně jako by to dělal odjakživa.Vůbec mu ani nevadilo že okolo něj poskakují,křičí a cákají děti,pěkně si zaplaval a pak jako by spokojeně říkal to byla parádička.Jen jsem se chtěla podělit o pěkné zážitky s naší borderkou Marcelky a Detany

Re: Dawn of Detany Cinderella's Ranch

Lenka a Brendy | 01.07.2010

Jeee :) Brenda taky miluje vodu :) Když ji má, tak jako kdyby okolo nic jiného ani neexistovalo :) Je do vody strašný blázen,ale opravdu strašný :D

Reakce

BB | 01.06.2010

Dobrý den,
o všech borderkách (krom dvou z A vrhu, o kterých nikdo neví), byla zmínka v posledním článku. Také nikdo nezpochybňuje, že se objevila i nebázlivá borderka. Avšak čím staší psi z vrhu B a C odcházeli, tím byla jejich povaha komplikovaňejší. I my jsme měli informace o tom, jak to na ranči vypadá, byla ze zdroje, který si byl s majiteli chovatelské stanice blízký, avšak neshodoval se se slovy "nadměrná péče a každodenní socializace", která nám při koupi byla podsouvána.
O kontaktnosti nejspíše nemá smysl polemizovat. Stačí se podívat, jak kontaktní je Absaroka. Pokud to předala mnoha ze svých štěňat...
Nezlobte se, ale na nezávaznou procházku je to od nás celkem daleko. Nikdo neřekl nic o tom, že je Váš pes bázlivý, i my jsme v kontaktu s jednou z majitelek nebázlivého pejska. Avšak protože většina z nás má nabité víkendy buď prací či psími akcemi, nemáme čas se za Vámi zastavit či neustále přeposílat všechny reakce.
Myslím si, že ze všech stran bylo řečeno mnohé. Je shoda v tom, že se objevily bázlivé i nebázlivé borderky (ty však hlavně v posledním vrhu). Poněvadž ve vrhu B a C se jich objevilo mnoho (v C dokonce převažují, zatím se neobjevila nebázlivá), jistě někde bude chyba, avšak tu si každý musí nalézt sám. Třeba ve článcích, které toho mnoho o borderkách nevypovídají a haní otce odchovů jako viníka všeho (samozřejmě poté, co ze všeho obviní majitele).

Pěkný den a přejeme, aby se Vám se psy jen dařilo.

BázlivéBorderky
(Tato odpověď je zde i odeslaná e-mailem.)

Fíbí

Ivana | 31.05.2010

Zdravím,

v první řadě mě mrzí, že byť jsem požádala, aby jste mi reakci na můj příspěvek poslali emailem, tak tak učiněno nebylo.

Už na něj tedy nijak resgovat nebudu, neboť je to dost dlouho a já nemám čas se tady stále vracet a sledovat, co kdo řekl - respektive napsal.

Na stanici Cinderellas Ranch byly odchovány čtyři vrhy, což je snadno doložitelné. že se píše jen o mojí borderce? Já sama mám kladné informace o dvou, co pracují u ovcí z prvního vrhu, o Betsy, o celém vrhu D, o Brodym. Navíc na stránkách se psal, jak o Bubě, tak o Cashovi, Brendě, Brodym ... a já nevím, nechce se mi pátrat, ale odmítám, že by se zmiňovalo pouze o mé borderce, když například Brody u příslušníka PČR a je připravován do praxe, což i s fotkami na stránkách bylo.

Proč zmizeli borderky ze stránek? Nikdo nezmizel, jasně bylo ve vyjádření na stránkách napsáno, že stanice Cinderella´s ranch poskytla zázemí a jméno pro borderky a nejen pro ně. Na ranči existuje více rodin, mnoho lidí a honáci a jackové jsou plemena, která patří majitelům stanice a ranče a bylo rozhoduto, že jméno stanice ponesou pouze oni.

Jsem přesvědčena, že štěňátkům náležitá péče věnována byla, jak by jinak bylo možné, aby existovali i spokojení majitelé? To se snad ke každému štěněti chovali jinak? Opravdu nevím, kde nastal problém, ale při mé návštěvě byla miminka kontaktní a např. Bubba z nich nejvíce, tak netuším, kde se tato "vlastnost" později ztratila.

Nikdo z vás nepřijal mou nabídku společné procházky s naší smečkou, aby si posoudil povahu Fíbí sám na vlastní oči. Máte pocit, že jsem tak skvělý výcvikář, že jen snad díky mě je naše Fíbí tak skvělá a vám ke skvělému psu nikdo nedokázal pomoci? Já jsem přesvědčená, že díky mě není Fíbí jaká je, ale prostě měla náležitou péči již u chovatele.

To je naposledy, co jsem se sem vrátila. Znovu napíši zde svůj email, i když při mém posledním pokusu o konverzaci to bylo zbytečné neboť zde jde halvně o negativní reakce a o ověření těch pozitivních nikdo ze zde přítomných nestojí :-(

sarochova.ivana@seznam.cz

Žádný titulek mě nenapadá :)

Petra+Spoty https://after-dark.wz.cz/ | 29.05.2010

Musím se k tomuhle také vyjádřit. O Cinderellas Ranchi jsem si myslela, že bude fajn. Quatma je nádherná a říkala jsem si: Takovéhle blue merle štěně, s ušima nahoru by se mi po ní tááák líbilo. Když jsem studovala stránky těch pár "ODCHOVŮ" nestačila jsem se divit. Po té, jsem viděla na diskuzi, co píší. Ne, už nikdy bych si od nich štěně ani nevzala.
Před chvílí jsem koukala na jejich stránky.. Jak mi vysvětlí to, že najendou nemají kolonku "Border collie" a ani "australský ovčák" a najednou chovají jen Australské Honácké psy a Jack russely? Jak mi to vysvětlí? teď tu budou napadat nejspíš i mě, ale já to řešit nebudu. Každý máme právo na to, abychom vyjádřili svůj názor. Navíc, o svých odchovech skoro vůbec neví. Co tak koukám uveřejňuje jen Odchovankyni, kterou má u Ivany. Toť můj názor.

<< 301 | 302 | 303 | 304 | 305 >>

Přidat nový příspěvek