Jarní vyjádření

24.03.2010 13:44

   Založili jsme náš web jako reakci na špatné chování ze strany stanice Cinderella´s Ranch a jejich negativní vyjádření. Naši psi jsou špatně socializovaní, bázliví a měli i zdravotní problémy. Protože jsme to už nehodlaly snášet a nijak podporovat tuto chovatelskou stanici, rozhodly jsme se, že naše příběhy zveřejníme na fóru o border colliích.

   Jak se věci daly do pohybu? Lidé se zajímali o borderky ze CR, my jsme se k diskuzi vyjádřili, protože nám není jedno, jak se s našimi pejsky zacházelo. Jako první reakci jsme narazili na inzerát o koupi štěňat BOC pod cenou, prodávala je paní "Blanka", avšak byli to psi ze CR, na svou chovku neuvedli ani kontakt. Po upozornění na tuto machinaci se změnila Blanka na Zuzanu a na fóru přistál vzkaz, že o nás napíše na své stránky.

   " Fakta o invektivech smluvené skupiny pomlouvačů BOC ze Cinderella´s Ranche
Podrobnosti o charakteru konkrétních autorů těchto dopisů, odborná vyjádření a reakce profesionálních kynologů budou zveřejněny příští týden na našich stránkách www.cinderellasranch.com "

   Jedné z nás zavolal majitel CHS a vyhrožoval jí. Chtěl jejího psa zpět a nakonec jí řekl, že ji nařkne z toho, že psa ukradla a přijede pro něj s policií. Jenže průkaz původu i očkovací průkaz již vlastní ona, jako právoplatná majitelka psa. Navíc má její převzetí potvrzené v mailech a měla u převzetí psa svědky. Ano, i takovým způsobem jedná tato chovatelská stanice. Aby se vyhnuli nařknutí ze špatného chovatelství. Tato tendence se již jednou projevila, místo toho, aby se postavili čelem k onemocnění jejich štěněte, raději majitelce říkali, ať jej utratí, protože to pro ně bylo nepohodlné.  

   Po následném chování a reakcích chovatelky na webu (obzvlště "Vyjádření") již nelze pochybovat o jejich nekorektnímu chovatelskému přístupu. Na našich stránkách jsou zveřejněny rozličné příběhy i materiály, které se objevily na fórech zabývajících se border koliemi.

   Smluvené skupině pomlouvačů se snad každý zasměje. Myslíte si, že by se jen tak spojili lidé, kteří se nikdy dříve neznali, ze všech koutů republiky, pouze za tím účelem, aby poškodili člověka, kterého před koupí svého psa nikdy neviděli? Navíc naprosto odlišné osobnosti, které spojuje pouze láska ke psům a práce s nimi.

  Již nejsme jen čtyři, kteří jsou nespokojeni  a znepokojeni Vaším přístupem. Je nás mnohem více.
Nebudeme jen tak sedět a dívat se na naše pejsky, kteří byli zanedbáni. Rozhodně si nenecháme líbit Vaše urážky. Nezapoměňte, že mnohá Vaše slova jsou doložena v dopisech a sms zprávách.  My se zastrašit nenecháme.